Umělé květiny jako dekorativní předmět

Kdysi dávno, v období reálného socialismu, se na trhu objevily první umělé květiny https://www.lepaso.cz/Umele-kvetiny-c16_165_2.htm. Na tehdejší dobu šlo o novinku a mnozí lidé vnímali plastické hmoty jako vrchol technické revoluce. Jen si vybavte film „Pelíšky“, kde se toto téma s jistým sarkastickým humorem zmiňuje. Pochopitelně nebylo možné očekávat od umělých květin žádné zázraky, asi jako u vašich ratolestí, které se teprve učí chodit, a tak se s nimi zpočátku počítalo spíše pro výzdobu pietních míst anebo někde v zahradách, při venkovním posezení, kde nejsou tolik na očích.

umělá orchidej

Od té doby však uplynulo více než půl století a mezitím se vývoj a výroba umělých rostlin zdokonalila. Někdy až do takové míry, že byste nerozeznali rozdíl mezi živou květinou i z blízké vzdálenosti.

Kam se umělé květiny dnes hodí

Temná zákoutí – možná, že i u vás doma by se našel alespoň jeden temný kout, který byste rádi vyzdobili živou rostlinou, ale je vám jasné, že pro nedostatek denního světla by tu nepřežila. Umělé květiny žádné světlo nepotřebují, je to jen kus plastu, i když jako květina vypadá.

umělá rostlina

Koupelny a záchod – připadá vám nevodné umístit květinu zrovna na záchod? Tak si to někdy vyzkoušejte a možná, že vás také osloví ta krása rostlinného světa, která jinak ponurý a strohý kout v bytě dokáže zajímavě pozvednout.

Svatební hostina – pořádáte svatbu v rodině a chystáte se k oslavě ve venkovním prostředí, anebo v uzavřeném salónku? Pak by se vám mohla výzdoba z umělých květin hodit nejen na svátečně prostřený stůl, ale i do dalších míst, například na komody, odkládací stolky, servírovací plata, k výzdobě na stěnu, k zavěšení na svítidla atp.

Květiny na balkon – někteří lidé preferují květinovou výzdobu i na balkonech a lodžiích, ovšem ne všude se živým rostlinám na těchto místech daří. Umístíte-li například na balkon umělý buxus, možná budete překvapeni jeho nebývalou krásou.